Önce Sağlık
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi

Aday Öğrenci

30/03/2021 13:24:46 - 20/07/2023 13:24:46 - 7929 Okunma

Değerli Öğrencilerimiz,

Kırklareli Üniversitesi'ne ve Sağlık Bilimleri Fakültemize hoşgeldiniz.

Ulaşım ve Eğitim: Fakültemiz Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü Yerleşkesi'nde yer alan Merkezi Derslik 2 içerisindeki Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne bağlı olup, dersler bu binada işlenmektedir. Hocalarımızın odaları da burada yer almaktadır. Adres ve kroki bilgi için iletişim sayfamıza bakabilirsiniz.

Üniversite İmkânları: Üniversitemizi tanımak ve hakkında bilgi edinmek için Üniversitemizin hazırladığı ve güncel tutulan Aday Öğrenci sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

YÖK Puan Bilgileri: Fakültemiz bölümlerinin puanlarına ve diğer istatistik bilgilerine ulaşmak için ilgili bölümün üstüne tıklayınız.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Çocuk Gelişimi Bölümü

Çocuk Gelişimi Bölümü (İkinci Öğretim)

Ebelik Bölümü

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü

Hemşirelik Bölümü

Sağlık Yönetimi Bölümü

Sosyal Hizmet Bölümü (2023-2024 Yılı İlk Öğrenci Alımı Olacaktır)

Öğrenim Ücreti:  Fakültemizde Birinci öğretim öğrencilerinin katkı payları Devlet tarafından karşılanmaktadır. İkinci öğretim öğrencileri ve diğer koşullardaki öğrencilerimiz için Katkı payı/öğrenim ücretleri 27.07.2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na istinaden belirlenmiştir.

Üniversitemiz Programları Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.

Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri Resmi Gazete İlanı için tılayınız.

Barınma ve Yurt: Üniversitemiz merkez kampüsünün hemen yakınında Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı 4.250 kız öğrenci ve 1.500 erkek öğrenci kapasiteli, Kırklareli Merkezde ise 780 kız öğrenci ve 600 erkek öğrenci kapasiteli yurtlar bulunmaktadır. Ek olarak Kırklareli merkez ve ilçelerinde çok sayıda özel yurt, pansiyon ve otel yer almaktadır.

Not: Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları kapasite olarak fazlasıyla yeterli olup, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Döneminde boş kontenjan kalmıştır. 

Değişim Programları: Fakültemizde Erasmus ve Farabi programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışı öğrenci hareketlilikleri ile farklı akademik çevrelerde bulunarak eğitim- öğretim hayatları ile akademik çalışmalarına, sosyal gelişim süreçlerine ve kariyer planlarına olumlu bir etki sağlanması hedeflenmektedir. Bu programlar kapsamında öğrencilere karşılıksız mali destek sağlanmaktadır. Değişim programları hakkında bilgi sahibi olmak için KLU Erasmus ve KLU  Farabi  sayfalarına bakabilirsiniz.

https://erasmus.klu.edu.tr/

https://farabi.klu.edu.tr/

Yemek Yardımı: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ilgili Akademik yıl için Fakültemize ayrılan kontenjan dahilinde ilgili kriterlere uygun öğrencilerimize yemek yardımında bulunulmaktadır.

Kısmi Zamanlı Çalışma: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ilgili Akademik yıl için Fakültemize ayrılan kontenjan dahilinde ilgili kriterlere uygun öğrencilerimiz ''Kısmi Zamanlı Çalışma'' kapsamında fakültemizde çalışabilmektedir

Eğitim ve Öğretim Modeli: Fakültemizde Beslenme Ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi olmak üzere 6 bölümüz bulunmaktadır. Fakültemizdeki bölümlerin eğitimlerin süresi 4 yıldır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan Staj Seferbirliği kapsamında staj yapan öğrencilerimizin sigorta vb. işlemleri fakültemizce yürütülmektedir.

Koşul ve Açıklamalar: Üniversite tercihleri sırasında fakültemizi tercih edecek öğrencilerimiz için özel koşul/açıklamalar tercih kılavuzunda bulunmakta olup mutlaka incelemelisiniz.

Akredite Programlar: Fakültemizde ki bölümlerimizde akredite edilen program bulunmamaktadır. 

Akademik Kadro: Fakültemiz akademik kadromuzu öğrenip tanımak için Akademik Kadro  sayfamıza bakabilirsiniz. Tüm Hocalarımızın belirttiği e-posta hesapları üzerinden her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Sınıf Danışman Öğretim Elemanları: Sınıfınızla ilgili ders seçimleriniz gibi işlemleri beraber yürüteceğiniz Hocalarınız her yıl dönem başlarında Fakültemiz Web Sitesinde ilan edilmektedir.

Önemli Tarihler: Eğitim başlama, bitiş, vize, final, bütünleme gibi tarihlerinizi Akademik Takvim sayfasından öğrenebilirsiniz. Bölüm ders programları ve vize, final, bütünleme programları  Fakültemiz web sayfasında yer almaktadır.

Bölüm Tanıtımları: Hem Fakültemiz hem de Bölümlerimiz hakkında diğer birçok bilgiyi her sene düzenlediğimiz oryasyasyonlarımızdan öğrenebilirsiniz, son oryantasyon dosyamız anasayfamızda yer almaktadır. Ayrıca faaliyetlerimiz, etkinliklerimiz, kitaplarımız, basında yer alan haberlerimiz, mezunlarımızın görüşleri gibi birçok bilgiye yine ana sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Önemli 1: KLU e-posta adresinizi almak için Bilgi İşlem sayfasındaki süreçleri izleyebilirsiniz.

Önemli 2: E-posta adresinizi aldıktan sonra ders seçimlerinizi OBS sayfasından yürütebilirsiniz.

Önemli 3: Uzaktan öğretim süreçleriniz hakkında bilgi sahibi olmak için Uzaktan Eğitim sayfasındaki rehberlere bakabilirsiniz.

İletişim: Üniversitemiz ve Fakültemiz hakkında başka sorularınız varsa bizlerle her zaman iletişim sayfamızdan da iletişime geçebilirsiniz.

Eğitim-öğretim hayatınızda başarılar dileriz.

 

aday öğrenci

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.