Önce Sağlık
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi

Ulusal Ebelik Semineri Gerçekleştirildi

27/05/2022 12:01:56 - 27/05/2022 12:01:56 - 660 Okunma

Uluslararası Ebeler Konfederasyonu (ICM) tarafından belirlenen, 2022 yılında 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü “100 yıllık ilerleme” teması kapsamında Kırklareli Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesinin iş birliği ile ebelik mesleğinin 100 yıllık ilerlemesine, mesleğin anlam ve öneminin kavranmasına yönelik ‘Ulusal Ebelik Semineri’ gerçekleştirilmiştir.

Seminerde ilk olarak Kırklareli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde görev yapan Araş. Gör. Sefa KARAMAN, ‘Geçmişten Günümüze Ebelik’ konulu sunumunu gerçekleştirerek mesleğin tarihi hakkında bilgi vermiştir. Daha sonra Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Nurdilan ŞENER, ‘Haptonomi ve Kadın Sağlığı’ konulu sunumuyla programa katılmıştır. Üçincü olarak Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde görev yapan Araş. Gör. Dr. Feyza AKTAŞ REYHAN ‘İdeal Doğum Ortamı’ konulu sunumuyla doğum ortamına yönelik bilgiler vermiştir. Onun arkasından Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Uzman Ebe Nilüfer TOPKARA, ‘Toplum Sağlığı Ebeliği’ sunumuyla öğrencilere toplum sağlığı alanını tanıtmıştır. Daha sonra Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda görev yapan Öğr. Gör. Dr. Elif DAĞLI’ya ‘Emzirme Danışmanlığında Güncel Yaklaşımlar’ konulu sunumunu gerçekleştirmiştir. Seminer Kırklareli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümde Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Ayça ŞOLT KIRCA’nın ‘Akupresur ve Kadın Sağlığı’ konulu sunumunu ile sona ermiştir. Her konuşmacının sunumundan sonra öğrencilerden geri bildirimler alınarak gelen sorular cevaplanmıştır.

Etkinliği planlayan sayın Dr. Öğr. Üyesi Ayça ŞOLT KIRCA’ya ve sayın Öğr. Gör. Dr. Elif DAĞLI’ya, etkinliği düzenleyen düzenleme kuruluna, seminerin moderatörlüğünü yapan sayın Araş. Gör. Seçil HÜR’e ve sayın Öğr. Ebe Tuğçe UZUNBOY’a, değerli katkılarıyla sunumlarını gerçekleştiren konuşmacılara ve etkinliğe katılan değerli öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Ulusal Ebelik Semineri

Facebook Twitter Google Plus
Ulusal Ebelik Semineri
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.