Önce Sağlık
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi

Yaz Okulu Duyurusu

09/06/2022 16:27:42 - 09/06/2022 16:27:42 - 2660 Okunma

2021-2022 Öğretim Yılı Yaz Döneminde Üniversitemizde yaz okulu açılmamakla birlikte farklı üniversiteden ders almak isteyen öğrencilerimizin, Yaz Okulu Eş Değer Ders Değerlendirme Formunu eksiksiz doldurup ders içerikleri ile birlikte ilgili bölüm başkanlığına  elden teslim etmeleri  gerekmektedir.

Kırklareli Üniversitesi’nin 24 Ağustos 2014 tarihli ve 59 sayılı Senato Toplantısında alınan kararı gereği başka Üniversitelerden Yaz Okulu dersi almak isteyen öğrencilerimizin dikkat edeceği hususlar;

“Üniversitemiz öğrencilerinin, ilgili yıl ve programdaki taban puanı, üniversitemizdeki taban puandan yüksek olan Türkiye’deki tüm üniversitelerin yaz öğretimlerinde, kredileri ve ders içerikleri Bölüm Başkanlıkları tarafından uygun görülen dersleri alabilmelerine ve ilgili üniversitelerden gelen transkriptlerin Birim Yönetim Kurulu kararı ile sisteme transfer edilerek öğrencilerin not ortalamalarına katılmasına oybirliği ile karar verildi.” şeklindedir.

 

  1. Yaz Okulunda öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla, en fazla 20 AKTS, yaz okulu sonu itibariyle mezun olabilecek öğrenciler ise en fazla 25 AKTS kredilik derse kayıt yaptırabilir. Bu toplama zorunlu, seçmeli, ortak zorunlu vb. tüm dersler dahildir.
  2. Öğrenci, öncelikle alt yarıyıllardan başarısız derslerini almak üzere derslere yazılabilir. Genel akademik not ortalaması (GANO) 1,80’in altında olan öğrenciler başarısız oldukları dersler dışında hiçbir derse yazılamazlar.
  3. Öğrenci, içinde bulunulan eğitim öğretim yılının ders kaydı yaptırılmamış yarıyılına ait dersleri için yaz döneminde ders kaydı yaptıramaz.
  4. Öğrenciler, yaz döneminde alt yarıyıllara ait hiç almadığı, alıp başarısız olduğu, geçip de (DD, DC ve CC notları ile) yükseltmek istediği dersleri de alabilirler. Bu derslerden aldığı son not geçerlidir. % 10’a giren öğrenciler bahar yarıyılı sonunda belirlendiğinden, yaz dönemi sonunda alınan başarı notları % 10 sıralamasını değiştirmez.
  5. Yıllık dersler, diploma çalışması, bitirme ödevi, laboratuvar dersleri ile laboratuvar uygulaması içeren dersler ve Sağlık Bilimleri Fakültesi / Sağlık Hizmetleri MYO'da kamu kurum ve kuruluşları ile bunlara denk özel kurululşlarda birimin öğreti elemanının gözetiminde yapılan mesleki dersler yaz döneminde alınamaz.

Buna göre; başka bir üniversiteden yaz öğretiminde ders alacak öğrencilerimizin aşağıdaki hususları göz önünde bulundurarak yaz öğretimi başvurusu yapmaları gerekmektedir.

  1. Yaz öğretimi için başvuru yapılacak programın taban puanı fakültemiz ilgili programından daha yüksek bir program olmalıdır. Her öğrenci kendi kayıt yılını dikkate alacaktır. (2019 yılı girişli öğrenciler 2019 yılının taban puanlarını, 2020 yılı girişli öğrenciler 2020 yılının taban puanlarını vb.)
  2. Yaz öğretimi için başvuru yapılacak dersin saati ve AKTS kredisi fakültemiz aldığı dersin saati ve / veya  AKTS kredisi düzeyinde ya da daha yüksek olmalıdır.  Yukarıdaki iki maddenin sağlandığını gösterir belgeler, (taban puanları gösterir çıktı ve başvuru yapılan fakülteden alınmış onaylı ders içerikleri)
  3. İlgili Bölüm Başkanlıklarının yapacağı inceleme ardından onay/red durumu Bölüm Başkanlığı tarafından başvuru yapan öğrencilere bildirilecektir.
  4. Yaz Öğretimi ders/derslerini başarı ile tamamlayan öğrenciler, ilgili Üniversiteden alacakları transkripti Fakültemiz bölüm başkanlığına bizzat ulaştırarak teslim edeceklerdir.

NOT: Öğrenci Yaz Okulu’nu bıraktığı takdirde hem yaz okulu aldığı Üniversiteye hem de fakültemize dilekçeyle bilgi vermelidir. Aksi takdirde derse devam etmediği için karşı okuldan gelen transkriptte yer alan DZ, FF, FD olarak gelen harf notları Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) işlenecektir.

Yaz Okulu Eş Değer Ders Değerlendirme Formu

Yaz Okulu Konulu 04.06.2015 Tarihli Yazı

Yaz Okulu Konulu 19.06.2017 Tarihli Yazı

Yaz Okulu Konulu 05.10.2017 Tarihli Senato Kararı

yaz okulu

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.