2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Tek Ders Sınav Başvuruları Hk.

13/02/2024 16:02:21 - 13/02/2024 16:02:21 - 755 Okunma

2023 - 2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı sonu itibarıyla mezuniyeti için bir ders haricindeki tüm derslerini başarmış ve sadece devam şartını yerine getirdiği tek dersten başarısız olan ve dilekçeyle başvuru yapan öğrenciler;

23 Şubat 2023 Cuma günü yüz yüze yapılacak olan Tek Ders Sınavına katılabilirler.

- Tek ders sınavına girmek isteyen öğrencilerimizin en geç 20 Şubat 2024 Salı günü saat: 16.00’ ya kadar tek ders sınavı dilekçelerini ıslak imzalı şekilde taratarak e-posta (sbfogrenci@klu.edu.tr) ile veya şahsen gelerek Fakültemiz Öğrenci İşleri Birimine teslim etmeleri gerekmektedir.

• Tek Ders Sınav başvurusu kabul edilen öğrencilerimiz 22 Şubat 2024 Perşembe günü internet sayfamızda (https://sbf.klu.edu.tr/) ilan edilecektir.
  • Mezuniyeti için devam şartını yerine getirmiş olduğu tek dersten sorumluluğu kalan veya mezuniyeti için sorumlu olduğu tüm derslerinin GANO’sunun en az 2,00 olma şartı hariç tüm gereklerini yerine getirmiş öğrenciler; bu sınav sonucu alacağı notun katkısıyla GANO’sunu en az 2,00 düzeyine çekebilecek durumda olması koşuluyla, öğrenimi süresince tek ders sınav hakkını bir kez kullanabilir.
  • Tek ders sınavında en az CC (65) notu alan öğrenci başarılı sayılır.
  • Tek ders sınavında alınan not ham başarı notu sayılır ve Senato tarafından belirlenen esaslara göre harf notuna çevrilir. Başarısızlık halinde, ders sonraki yarıyılda/yılda tekrarlanır.
  • Tek ders sınavları için mazeret sınavı yapılmaz.

Tek Ders Sınavı Başvuru Dilekçesi için tıklayınız.

tekders