07/12/2025 17:50:35 - 07/12/2025 17:50:35 - 40 Okunma

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 02 Aralık 2025 Salı günü saat 11:00’te Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı’nda öğrencilere yönelik “Sürdürülebilir Tarım ve Pestisitlerin Kullanımı” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. 

 

Moderatörlüğünü Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Hikmet Can Çetin’in yürüttüğü söyleşide Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Dr. Nüket PANCAR konuşmacı olarak yer aldı. Çetin, öğrencileri sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda bilgilendirirdi. Pancar, doğru pestisit kullanımının yalnızca tarımsal verimlilik için değil; besin zincirinin güvenliği ve toplum sağlığının korunması için de kritik bir gereklilik olduğuna vurgu yaptı. Pestisitlerin yol açtığı hastalıklara da değinen Pancar, topraktan sofraya uzanan her aşamada pestisit kalıntılarının azaltılmasının halk sağlığı açısından önemine dikkat çekti. 

 

Söyleşinin ardından “Tarladan Sofraya Anadolu Mutfak Kültürü” atölyesi düzenlendi ve öğrencilere geleneksel mutfak pratikleri, sürdürülebilirlik perspektifiyle deneyimleme fırsatı sunuldu.


Etkinlik sonunda, katkılarından dolayı Arş. Gör. Dr. Nüket PANCAR’a teşekkür belgesi takdim edildi. 

 

Söyleşi

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi